Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ
Summer silk

* Поради индивидуалните настройки на мониторите, цветовете може да се различават от реалните.

Коприна лято ПРОМО

СЪСТАВ

100% Целулоза, вискоза
/дървесен пулп/100гр/320м

ПОДХОДЯЩА ЗА
Жилетки

Жилетки

Други

Summer silk

* Поради индивидуалните настройки на мониторите, цветовете може да се различават от реалните.

СЪСТАВ

100% Целулоза, вискоза
/дървесен пулп/100гр/320м

ПОДХОДЯЩА ЗА
Жилетки

Жилетки

Други

{{ formatPrice(selectedVariant.original_price * count) }} лв.
{{ formatPrice(selectedVariant.total_price * count) }} лв.
{{ formatPrice(selectedVariant.total_price * count) }} лв.
4.10 лв.
3.49 лв.
Прежда Стенли Коприна Лято е коприна за ръчно плетене със  малка дебелина , изградена от стегнато плетена супер тънка блестяща вискозна нишка .

Вискозата / рейон/ е едно от най-старите промишлено произведени полусинтетични  влакна, открити още през 19 век. Тя има природен растителен произход,
защото се получава от преработен дървесен пулп  /целулоза/ и успява да обедини в себе си многобройни ценни  свойства поради състава си. Положителните й качества са красив, луксозен блясък, мекота, топлоизолиращи свойства, добра въздухопропускливост, хигроскопичност, не се наелектризира, има деликатен и приятен опип , трайно багрене .

Идеално подхожда за хората с чувствителна и алергична кожа. Изключително подходяща за изработка на луксозни, официални елегантни плетива на една или две куки - блузи, жилетки, наметки, рокли. При носене материята се откроява с благородния си блясък и "обтичане" на всички извивки на фигурата.

Макар прежда Стенли Коприна Лято да е претърпяла препоръчителните по стандарт обработки, при по-продължителен контакт с топлината и влажността на човешкото тяло, изделията от 100% вискоза могат да увеличат размера си с около 10- 20% на дължина. Затова е добре предварително  да се изплете мостра с избраната плетка, след което да се намокри, изпъне и изглади, за да се изчисли точно размера на плетивото. Когато преодолеете първоначалното леко неудобство от овладяване  на вискозната прежда, ще се потопите в света на отличителните първокласни плетива .
Ще имате възможност да създавате модни дрехи , дори и с не сложни плетки , схеми и техники .Препоръчваме да се плете с по-едри игли , което задържа повече въздух в бримките. Много подходяща за плетене с една кука , поради стегнатата си структура , без възможност за закачане . В сравнение с Коприна Класик е по-тънка , стегнато изплетена и по-устойчива на разтегляне при употреба.

Идеална е и за изработка на аксесоари, украси и декорации. Винаги завършвайте готовото изделие с обработка с вода и деликатен перилен препарат, хоризонтално сушене и фиксиращо внимателно изглаждане с или без пара. Така плетивото ще изгрее с цялата си красота и ще запази формата и размера си.
Моля бъдете деликатни с изделията от 100% вискоза, за да ви радват и красят дълго време. Състав: 100% Целулоза, вискоза /дървесен пулп/
Опаковка: кълбо,320м / 0,100 кг; Пакет 0,600 кг (6 х 0,100 кг)
Препоръчва се: обръч 3 - 4 мм; една кука 4 мм
Грижи: Ръчно пране; Сушене в хоризонтално положение
Произход: България Статекс ООД  
Все още няма добавени рейтинги за този продукт
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Подбрахме за теб ...