Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

Гоблени

Селекция от гоблени на Милена Стил, Пловдив. Милена Стил е утвърден производител на гоблени с дългогодишна история. При нас, освен селекцията ни с прежди, може да откриете гоблени и щампи с и без конци
Гоблените от актуалния каталог на Милена Стил ЕООД се опаковат в кутия, върху която има цветно изображение на модела. Комплектоват се с конци ARIADNA или DMC. Използва се разграфена гобленова панама 22 каунт. Схемата е черно-бяла върху лист с формат А4. Всички гоблени Милена Стил ЕООД се изработват от дизайнер, който внимателно подбира нюансите на цветове от палитрите на конци ARIADNA и DMC, стараейки се разработките да бъдат в максимално близка цветова гама.

Производители

Гоблени Милена стил

  • 12
  • 2
  • 10
  • 1
  • 8

ПОДРЕДИ ПО:

Какво е гоблѐн -  вид декоративна, изтъкана или бродирана картина.

Късното название „гоблен“ идва от манифактурата на братята Гоблен (Manufacture des Gobelins), основана в Париж през 1601г. Техниката на тъкания гоблен е известна още в Древен Египет. Нишките могат да бъдат от боядисан памук, коприна, вълна и даже от сребро и злато. Известни са също големите стенни килими-пана, тъкани през 16 век в Арас, Фландрия. В годините преди Втората световна война в България добиват голяма популярност гоблените на германската фирма Вилер (Wieler), предназначени за домашно бродиране.