Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

 Светът е футбол и е най-доброто време да плетете на спокойствие. До 14 юли, се възползвайте от специалната отстъпка от 24% на всички наши кейкове с код euro2024  и направете това футболно първенство незабравимо.


Чорапени прежди - Стенли, Ализе, Нако, Газал

На pleta.bg ще намерите най-добрите прежди подходящи за плетене на чорапи. 100% вълна, Вълна Акрил, мерино вълна, superwash вълна

Производители

Актуално

 • 3

Сезон

 • 12
 • 3

Със съдържание на

 • 6
 • 1
 • 2
 • 2
 • 11
 • 2
 • 1

Вид прежда

 • 2
 • 8
 • 1
 • 3

Дължина/Дебелина:

 • 6
 • 8

ПОДРЕДИ ПО:

Създаването на чорапи е начин да изразите собствения си стил. Както всички знаем, чифт топли домашни чорапи ще направят чудеса в студената зимна утрин. Преждата за чорапи ви позволява да експериментирате от класически модели до дълги или къси многоцветни плетени чорапи.

Прежда за чорапи – живопис от цветни влакна 


За чорапите е важно да изберете прежда, която е здрава и устойчива, за да издържи на износване при ежедневна употреба. Изберете прежди за чорапи с високо съдържание на вълна, тъй като вълната е известна със своята устойчивост и способност да запазва формата си във времето. Вълната Superwash е отличен избор за чорапи, тъй като може да се пере в пералня без свиване или сплъстяване. Освен това смесите с акрил могат да добавят здравина и издръжливост на вашите чорапи, което ги прави още по-издръжливи във времето. За да придадете чар и ефект на вашите плетени аксесоари, изберете шарена прежда за чорапи. Използвайте красивите цветове на прежда за чорапи Стенли Хорце, придайте атрактивен външен вид на вашите плетени чорапите. Прежда за чорапи Хорце се предлага в ярки, изпъкващи едноцветни и многоцветни нюанси. За тези от вас, които не желаят да използват различни чилета за направата на цветни чорапи, предлагаме умна прежда за чорапи. С преждите Крейзи Колор, Суперуош Артисан и Wool time лесно създавате красива многоцветна визия само с едно чиле. Тези прежди за чорапи са произведени с предварително зададени дизайни. Някои хора харесват бързата смяна на цветовете, докато други копнеят за по-сдържани шарки или класически едноцветни чорапи. Независимо дали харесвате монохромни, стилни чорапи или цветни с изразени шарки, ние предлагаме различни видове прежда за чорапи, за да задоволим всяко ваше изискване

Комфортът при създаването на терлици: Избор на правилната прежда


При създаването на терлици, комфортът е ключов. Изберете прежда за терлици, която е едновременно здрава отвън и мека отвътре. Естествените влакна са известни със своята топлина и мекота, което ги прави идеални за поддържане комфорта на краката ви в студените дни. Потърсете прежди за терлици, които са устойчиви на сплъстяване и влага, така вашите домашни терлици ще се запазят здрави за по-дълго време. Идеалните прежди за терлици може да намерите при нас на Pleta.bg. С доказано качество са преждите от 100% вълна и вълнени смеси - Хоро, Антик и Етно. Създайте топли, удобни, практични и модерни терлици за вас, вашето семейство и приятели. Вдъхновени от традицията и налични в разнообразие от нюанси, нашите прежди за терлици ви предлагат удобството на мекотата и естествената природа на влакната.

Чорапена прежда: Качеството има значение

Винаги е много важно да изберете качествена прежда за плетене на чорапи. Чорапената прежда, която използвате трябва да съдържа висококачествени нишки с подходяща плътност и висока якост. Чорапената прежда е подсилена, така че свойствата й да са подходящи за различни видове чорапи. Преждата за вълнени чорапи, с малки изключения, се състои основно от смесена прежда с високо съдържание на изолационни вълнени влакна и по-малка част от еластични синтетични влакна като акрил или полиамид за стабилно и фино индивидуално прилягане с по-голяма издръжливост. При нас ще намерите прежда за чорапи от 100% българска вълна в натурални цветове, като и чорапена прежда от вълнена смес в красиви наситени нюанси. Когато става дума за смесени и синтетични прежди, важно е да знаете, че много синтетични материали могат да бъдат поне толкова добри, колкото вълната по отношение на проветривостта и изолацията на краката. Тези прежди абсорбират влагата, което би било желателно при дебели чорапи. А цветът е въпрос на личен избор, както и дали искате едноцветна или меланжирана прежда. 

Какво друго може да плете с прежда за чорапи?


Едно от най-добрите неща на преждата за чорапи е нейната гъвкавост. Има много други плетива, които можете да създадете освен чорапи, включително шапки, шалове, леки пуловери или жилетки. Така че, ако имате останала прежда за чорапи, възможностите ви са неограничени!

Ако искате да изплетете чифт удобни чорапи, първата стъпка е да изберете висококачествена прежда за чорапи. На Pleta.bg предлагаме широка гама от красиви, меки прежди, за да можете да започнете следващия си проект за плетене. Експериментирайте с различни прежди и модели, за да намерите идеалната комбинация за вашите чорапи или терлици, насладете на удовлетворението от създаването на ръчно изработени аксесоари, които са едновременно стилни и практични. Независимо дали търсите прежда за чорапи от вълнена смес, шарена прежда за чорапи или умна прежда за чорапи, краката ви ще се чувстват страхотно в плетени чорапи, изработени от нашите прежди.