Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

Условия за ползване


Когато клиентът изпрати поръчка, се счита, че е запознат и съгласен с тези условия

Приложимо законодателство
OБЩИ УCЛOBИЯ
HA
oнлaйн мaгaзин Pleta.bg

І. ΠPEДMET

Чл. 1. Hacтoящитe oбщи ycлoвия ca пpeднaзнaчeни зa peгyлиpaнe нa oтнoшeниятa мeждy „Статекс“ OOД, EИK 115313190, cъc ceдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: гp. Пловдив, ул. Гладстон 92, нapичaнo пo-дoлy зa ĸpaтĸocт ДOCTABЧИK, и ĸлиeнтитe, нapичaни пo-дoлy ΠOЛЗBATEЛИ, нa плaтфopмaтa зa eлeĸтpoннa тъpгoвия Pleta.bg, нapичaнa пo-дoлy „Pleta.bg”.

II. ДAHHИ ЗA ДOCTABЧИKA

Чл. 2. Инфopмaция cъглacнo Зaĸoнa зa eлeĸтpoннaтa тъpгoвия и Зaĸoнa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe:
1. Haимeнoвaниe нa Дocтaвчиĸa: „Статекс“ OOД
2. Ceдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: Бългapия, гp. Пловдив, ул. Гладстон 92
3. Aдpec зa yпpaжнявaнe нa дeйнocттa и aдpec зa oтпpaвянe нa жaлби oт пoтpeбитeли: Бългapия, гp. Пловдив, бул. Академик Петър Динеков 10
4. Дaнни зa ĸopecпoндeнция: Бългapия, гp. Пловдив, бул. Академик Петър Динеков 10,тeлeфoн 032 6430 000
5. Bпиcвaнe в пyблични peгиcтpи: EИK 115313190
6. Haдзopни opгaни:

(1) Koмиcия зa зaщитa нa личнитe дaнни
Aдpec: гp. Coфия, yл. „Πpoф. Цвeтaн Лaзapoв” № 2,
тeл.: (02) 940 20 46
фaĸc: (02) 940 36 40
Еmаіl: kzld@gоvеrnmеnt.bg, kzld@срdр.bg
Уeб caйт:www.срdр.bg

(2) Koмиcия зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe
Aдpec: 1000 гp. Coфия, пл."Cлaвeйĸoв" №4A, eт.3, 4 и 6,
тeл.: 02 / 980 25 24
фaĸc: 02 / 988 42 18
гopeщa линия: 0700 111 22
Уeб caйт:www.kzр.bg

 

 

7. Peгиcтpaция пo Зaĸoнa зa дaнъĸ въpxy дoбaвeнaтa cтoйнocт № ВG 115313190
Договорът за продажба, сключен чрез Интернет, е договор за продажба от разстояние. Договорът за продажба от разстояние се сключва въз основа на предложение, отправено от Pleta.bg (Доставчик) до всеки потребител (Клиент) на електронния магазин, като част от системата за продажба на стоки. Договорът за продажба от разстояние между Pleta.bg и потребителя се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от страна на Pleta.bg.

Поръчка

За целта е достатъчно да изберете продукта, количество, да натиснете бутона и да следвате стъпките, по които системата ви води.
Може да коригирате, добавяте, отстранявате продукти от количката по всяко време. Когато решите, че трябва да финализирате поръчката си може да изберете линка Оформяне покупка под бутона, с достигане на бутон финализирате поръчката.
След това получавате писмо с потвърждение за успешно приета поръчка. Желателно е да проверите какво е записано и ако има проблем да пишете на имейл statex@abv.bg
Каквото сложите в количката ще си стои там, освен когато количеството на продукта се изчерпи. Ние имаме грижата да напомним за добавените от Вас продукти.
Mинималното количество за поръчка е единица продукт - кълбо /25гр, 50гр, 100гр, 200гр, 350гр, бройка, кутия или пакет.
Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес с помощта на куриерска служба.

Доставки в България и чужбина. Въведете адрес и сайта ще пресметне стойността на доставката до всяка точка на Света.

Платени методи за доставка в България
Еконт до офис
Еконт до адрес
Спиди до адрес
Цената за доставка се изчислява автоматично по време на оформяне на поръчката! Може да си направите заявка без да я потвърждавате и системата ще изчисли разходите.

  •  
без значение от теглото  

цена: 7,5лв

Спиди до адрес

без значение от теглото   цена:5.5  лв Спиди до офис


Цената на Еконт е фиксирана - 6,50 лв до адрес и 4.5 лв до офис.

При стойност на заявката 99 лв или повече, ние Плета.бг ще платим транспорта

/Безплатните доставки се извършват с Еконт или Спиди , до офис на куриера и важат само за България, без покупки на едро и стоки на разпродажба/.
В случай, че не можете да намерите офис, който Ви устройва изберете някакъв адрес и на имейл statex@abv.bg или в полето "Бележки към поръчката" изпишете адреса, на който искате да се достави поръчката.

  • Условията важат за всички поръчки на дребно в България от онлайн магазина www.pleta.bg


Куриерът има ангажимент да се свържи с Клиента си по телефон или SMS с номера на пратката /при получаването е достатъчно да покажете номера, за да Ви предадат пратката/ и да го извести за доставката на колета.

Безплатен метод за доставка
Получаване в нашия фирмен магазин в гр. Пловдив, бул. Васил Априлов 11.

Срокът за обработка*на поръчките е стандартно* от 1 до 3 работни дни, след потвърждаване на поръчката. Поръчки получени в петък, събота и неделя се обработват в понеделник.

В деня, в който предадем поръчка Ви на куриер ние пращаме и уведомление на имейл, ако до два дни от този имейл не получите съобщение от транспортната фирма, моля свържете се с нас за съдействие!

За населени места, които не се посещават всеки ден от куриер на Еконт експрес, а това се извършва по седмичен график, срокът за доставка може да бъде по-голям от 5 работни дни.

* Възможно е забавяне на доставката по обективни и субективни причини, за които Pleta.bg своевременно ще уведомява клиентите си.

** Възможно е сроковете за обработка да се увеличат до 5 работни дни по време на промоции, намаления, кампании, сезонни натоварвания.

***За продукти, които изискват техническо време за изработка, срокът на доставка зависи от сложността на изработка на продукта.

Потвърждението получавате на email. По електронен път от "Профил" - "Моите поръчки" може да се следи движението на поръчката Ви.

ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА

Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка.

ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано, поради някоя от следните причини: 1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок. 2. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка. 3. Липса на телефон за контакт с потребителя. При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

Статус на поръчката .
Нова поръчка - поръчката ви чака обработка.
Коментар - към поръчката ви има коментар, моля, погледнете имейла и отговорете своевременно!
Предадена на куриер - до два дни от този статус ако не получите смс или обаждане от куриер , моля да се свържете с нас

Плащане:

  • 1. Наложен платеж при получаване /плаща се на куриера/.
  • 2. Авансово плащане по банков път.
  • 3. PayPal /без такса за клиента/.
  • 4. Дебитна/Кредитна карта (чрез БОРИКА)
  • 5. В брой при получаване в нашия фирмен магазин в гр. Пловдив, бул. Васил Априлов 11.

Поръчки за доставки на прежда се приемат и на:

  • 1. телефон 032 397 736 всеки работен ден от 9.00 до17.00 часа /изпълняват се по ред на приемането с поръчките дадени в сайта/.
  • 2. e-mail: statex@abv.bg

Цветовете на преждите могат да имат отклонения в зависимост от индивидуалните настройки на мониторите.
Когато се поръчва за доплитане трябва освен номера на цвета да се пише и партиден номер, нужно е да се отбележи, че става дума за довършване на започната плетка /може да се изпише имейл в свободен текст или в самата поръчка, за да се обясни/.
В противен случай при несъответствие фирмата не носи отговорност.

Право на отказ за получаване на поръчана и доставена стока
Връщане на продукт и възстановяване на заплатената цена.
На основание чл.55, ал.1 т ЗЗП Купувач, който има качеството потребител по смисъла на ЗЗП, в четиринадесет /14/ дневен срок от доставката има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока при следните условия:
1. Потребителят предварително писмено да информира Pleta.bg на следния имейл адрес: statex@abv.bg, че на основание чл.55, ал.1 от ЗЗП се отказва от договора, като задължително посочи:
- конкретен офис на транспортна фирма Еконт, в който ще върне стоката.
- банкова сметка, по която да му бъде възстановена заплатената от него цена на върнатата стока.
- касовият бон издаден при продажбата
2. Стоката да бъде върната лично от потребителя.
3. Стоката да не е ползвана, и да бъде във видът, в който е получена, както и да не е нарушавана целостта на поставените от Pleta.bg етикети/стикери.
4. Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на потребителя. До момента на обратното предаване на стоката от страна на потребителя на Pleta.bg, рискът от случайното и погиване или повреждане се носи изцяло от страна на потребителя.
5. В случай, че потребител се възползва от правото си по чл.55, ал.1 от ЗЗП при положение, че е изпълнил посочените по-горе условия, Pleta.bg се задължава да му възстанови заплатената цена по банков път (по посочената по реда даден по-горе банкова сметка) в срок от пет работни дни от връщането на стоката.

Рекламации
При получаване на стоката Потребителят е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, видим дефект, повреда по време на доставката й, несъответствие между поръчана и доставена стока, липсата на придружаващи я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. Рекламации на закупени чрез онлайн магазини стоки се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция.
Условия, при които рекламация може да бъде отхвърлена:
Нарушение на целостта, изтриване или липса на етикета на производителя, при употреба на стоката, неправилно съхранение, заливане с течности, опити за поправка.
СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочения за коресподенция адрес.

 

ДРУГИ УСЛОВИЯ

16. Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и други подобни, нарушаващи или увреждащи правата или интересите на трети лица.

17. Личната идентификационна информация, e-mail , заявки и съобщения, изпратени до този сайт се считат за поверителни.

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора

Внимание!

Моля, имайте предвид, че не можете да използвате стоки, които сте получили, преди да решите да се откажете от покупката. Правото на отказ съществува, за да ви позволи да разгледате продукта по същия начин както в магазин, а не за да го използвате безплатно в продължение на 14 дни.

РЕКЛАМА
18. Информационен Бюлетин - средство за периодично информиране за предлаганите от Статекс ООД стоки, отстъпки и промоции изпращан по електронен път чрез електронна поща, без той да ангажира с покупка или каквото и да е друго действие Клиента. По всяко време Клиентът има възможност да се включи в списъка с желаещи да получават информационен бюлетин. Опцията по отношение на съгласието за получаване на Бюлетин може да бъде променена винаги. Отказа си от получаване на Бюлетин, клиентът може да изрази на електронната поща отбелязана във всеки Бюлетин.
Връзките към Web сайтове на трети лица в този Сайт са предоставени единствено за Ваше удобство.

19. Изпратени и непотърсени поръчки с наложен платеж - ако поръчка с платежен метод "Наложен Платеж" бива непотърсена или отказана за получаване, без причина от клиента, то Pleta.bg запазва правото си да изисква предварително заплащане на бъдещи поръчки на съответния клиент.