Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

 Светът е футбол и е най-доброто време да плетете на спокойствие. До 14 юли, се възползвайте от специалната отстъпка от 24% на всички наши кейкове с код euro2024  и направете това футболно първенство незабравимо.


Инструкции за пране и сушене


ПРАНЕ, СУШЕНЕ, ГРИЖИ ЗА ПЛЕТИВАТА

Препоръчва се ръчно пране за плетивата. Измивай с обилно количество студена (25 - 30 ° C) вода.
Използвай разреден препарат, който не съдържа и следа от избелващи съставки.
Изплакни обилно.
Не изстисквай и усуквай дрехите мокри.
Подсуши възможно най-бързо в добре проветрено помещение.
Избягвай директна слънчева светлина и висока температура.
Ако обстоятелствата не са подходящи, ние препоръчваме използването на химическо чистене. Не забравяй да информираш служителите от химическото чистене, че плетивото е изплетено от оцветена прежда.

Категорично не се препоръчва плетива да се перат в перални машини !

Ако все пак използваш пералня, то:
Задавай програмите, които са с функции близо до ръчното пране. Използвай само за кратко центрофугиране - в пералня 30-40 секунди.
Не суши автоматично в сушилни /цикълът една сушилня е минимум 1 час въртене в барабан, което поврежда и трайно деформира плетивото/.

Вълнени прежди
Ръчно пране при 30 ° C с неутрален препарат.
Не усуквай или изстисквай мокро плетивото.
Вълнени продукти трябва да се сушат хоризонтално и оформени в оригинален размер.
Вълната не трябва да се пере често. Не е необходимо да се пере, само защото една дреха е носена няколко пъти. Обикновено е достатъчно просто да се проветри дрехата.

Общи правила за сушене:
Преди да сложиш дрехите  с ярки цветове на простора, винаги ги обръщай наопаки или на втора линия, за да не избледняват.
Простирай капризните цветове на шарена сянка, ако държиш да са на открито, чак следобяд, за да не избледняват. При бялото пране важи обратното правило - ако е възможно, го простри директно под сутрешните лъчи.
Ще се изненадаш какъв избелващ ефект може да има в днешно време слънцето. Внимателното простиране е ключът към лесното гладене след това, така че си заслужава да отделиш малко повече време. Първо внимателно изтръсква всяка дреха, за да се освободят гънките, а след това я поопъни и заглади, както е закачена. За да избегнеш отбелязването на щипки върху някои дрехи, може да ги окачиш на закачалки /само когато това не е изрично забранено/ и чак тогава на простора. Не защипвай плетиво за ъгълчетата, защото напоени с вода, те стават прекалено тежки и ще се разтеглят. Най-добре суши в хоризонтално положение върху хавлия. Ако имаш възможност, дай на дрехите пространство да дишат върху простора. Една, две педи разстояние между тях ще скъси времето им за съхнене. Навън дрехите съхнат най-добре, ако има лек вятър. При наличието на такъв можеш да ги оставиш да повисят на простора няколко допълнителни часа. Вятърът ги предпазва от "сковаване" и ги прави забележимо по-меки. Веднъж месечно почиствай хубаво простора. Би било жалко току-що изпраните дрехи да се цапат от него! От време на време измивай и щипките. Това става най-лесно като ги сложиш в мрежеста торбичка, потопиш я в сапунена вода и след това внимателно изплакнеш. Закачи цялата торбичка на простора, за да изсъхнат щипките в нея.
Инструкциите за почистването на плетените изделия, които са указани на етикета, трябва стриктно да се спазват. Плетивата от смесени прежди се чистят според изискванията за най-деликатния вид влакно, влизащо в състава на преждата.