Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

Цвят на годината 2022 според Pantone

дата: 10/12/2021

За първи път в 22-годишната история на цвета на годината на Pantone, институтът Pantone създаде чисто нов цвят, направен само за 2022 г.: PANTONE® 17-3938 Very Peri е динамично синьо с ярък , виолетово-червен подтон, предназначен да имитира сензорните екрани на дигиталния свят и творческите възможности на бъдещето.


Според института създаването на нов цвят за 2022 г. само по себе си е символично за промените, които се случват в света в момента, след интензивен период на изолация и несигурност. Подобно на миналогодишната селекция от два цвята, Ultimate Grey и слънчево жълтото Illuminating, изборът на Very Peri беше до голяма степен повлиян от желанието за преодоляване на пандемията от COVID-19, опасенията за околната среда и по-голямото разчитане на несправедливостта и недостатъците в нашите настоящи социални структури .


За да улови тези влияния, институтът смеси синьото (цвят, свързан с вярност и постоянство) с нотка на червено (което често предава енергия и вълнение) за неочаквано топъл син оттенък, който комуникира иновация и ново начало.


Концепцията за новост също говори за нарастващото влияние на виртуалния свят, с появата на Metaverse, развлекателни тенденции като VR игри и електронни спортове и нарастващата популярност на криптовалутата и NFT. И тъй като синята светлина е елементът, който най-често се свързва с технологиите и футуризма във визуалната култура на научната фантастика, да не говорим за ежедневните ни взаимодействия със смартфони и компютри, не е изненада, че Very Peri беше избран да представлява време, когато нашите истински и онлайн животите се сближават толкова силно.

Някои прежди, които предлагаме в гамата на Very Peri  :

Стенли Котън Кейк 304Стенли Мерино Бебе, 440
Стенли Ажур 450Стенли Тирамису 85044