Прежда Стенли

 
  57
Моята кошница

Имате 57 продукта в кошницата.

Последно добавени продукти

 1. Мохер класик
 2. Мохер класик
 3. Мохер класик
 4. Ангора
  Премахни този елемент Edit item

  Ангора

  2,88 лв.
  2 бр.(qty)
  Изберете кълбо
  530
  Подробности
 5. Ангора
  Премахни този елемент Edit item

  Ангора

  2,88 лв.
  3 бр.(qty)
  Изберете кълбо
  338
  Подробности
 6. Ангора
  Премахни този елемент Edit item

  Ангора

  2,88 лв.
  3 бр.(qty)
  Изберете кълбо
  3024
  Подробности
 7. Ангора
  Премахни този елемент Edit item

  Ангора

  2,88 лв.
  4 бр.(qty)
  Изберете кълбо
  583
  Подробности
 8. Ангора
  Премахни този елемент Edit item

  Ангора

  2,88 лв.
  6 бр.(qty)
  Изберете кълбо
  585
  Подробности
 9. Дева
  Премахни този елемент Edit item

  Дева

  3,15 лв.
  4 бр.(qty)
  Изберете кълбо
  07
  Подробности
 10. Черга
  Премахни този елемент Edit item

  Черга

  6,55 лв.
  1 бр.(qty)
  Изберете цвят
  325
  Подробности
 11. Масал
  Премахни този елемент Edit item

  Масал

  2,61 лв.
  7 бр.(qty)
  Изберете кълбо
  6720
  Подробности
 12. Масал
  Премахни този елемент Edit item

  Масал

  2,61 лв.
  7 бр.(qty)
  Изберете кълбо
  3104
  Подробности
 13. Голф Eлегант
  Премахни този елемент Edit item

  Голф Eлегант

  3,51 лв.
  8 бр.(qty)
  Изберете кълбо
  4115
  Подробности

Междинна сума: 197,17 лв.

 • Новото ни произведение "Графити"

  1 брой - 1 шал - 7 цвята https://www.pleta.bg/bg/grafiti.hml

  Графити е прежда за млади, модерни и динамични хора , които бързо да се научат и сами да изплетат свой отличаващ се топъл , лек и супер мек асксесоар. Изработена е от фин обемен акрил и представлява много едра ресна, в която се сменят рязко цветовете в неочаквани контрастни съчетания или с ефект на дъга. Всеки " флакон " съдържа 150 гр в 7 цвята и дава възможност за изплитане с № 20 на богат инфинити шал с модерен рисунък и младежко поп арт излъчване. За актуалните пухкави дълги елеци са достатъчни 3 или 4 " флакона " прежда и шишове № 15. Идеална прежда за начинаещи в плетенето - лесен и бърз модел със сигурен отличен резултат.

 • Юрганите и родопските одеяла – по-добри за съня от олекотените завивки

  одеяло

  Помните ли първите олекотени завивки, които се появиха на нашия пазар? Беше накъде през 90-те и усещането беше като да се завиваш с облак.

  Ахкахме колко са леки, почти не се усещат и как в същото време топлят толкова много. Чудехме се на тази „магия“, защото допреди това се завивахме с тежките родопски одеяла, юрганите или и двете, когато беше супер студено.

  20 години по-късно се оказва, че тежките завивки са по-полезни за съня от олекотените.

  Те помагат на човек да се успокои и заспи по-бързо, да има по-пълноценен сън и да страда по-малко от безсъние.

  сън

  Първоначално „тежките“ одеяла се използват само за терапия на деца с проблеми в поведението.

  Терапевтите установили, че когато завиват децата с одеяла с тежести по края (специални са, не се опитвайте да ги правите вкъщи, за да не се стигне до инциденти), малките имат по-спокоен сън и по-уверено поведение през деня.

  С годините обаче се установило, че всички хора, не само децата с буен характер, се чувстват по-добре, когато спят сгушени в сигурната прегръдка на по-тежко одеяло.

  сън

  Този вид завивки осигуряват усещане за пашкул, намаляват физическата възбуда и така улесняват заспиването и заздравяват съня

  Така че опитайте и тази магическа рецепта за сън – студена стая и топло родопско одеяло. Може пък това да е вашата магия за хубаво наспиване.

  Източник  Edna.bg

 • Мини Пудинг

  Трипластова обемна прежда от мохерно вълнена смес, в която плавно се преливат цветовете на дълги участъци . Топла, мека, лека и лесна за плетене на едри шишове със сигурен вдъхновяващ резултат - подходяща и за начинаещи плетачи.

  Един Мини Пудинг съдържа достатъчно прежда за изплитане на ефектен и топъл зимен аксесоар -шапка и ръкавици, обемен кръгъл шал снуд или наметка. Два броя са идеални и удобни за блуза, жилетка или пончо. За най-добър резултат спазвайте указанията на етикета.

  Препоръчваме плетене в кръг, използване на нетрадиционни кройки и свобода на въображението!

  Мини пудинг

  Състав:30%вълна10%мохер 30%акрил30%полиестер

  Опаковка: 200gr/250m

 • Прежда на седмицата - Бебе Антипилинг

  Редовна цена 2,99лв при редовна 3,60лв/100гр. Промоцията е валидна до 28.10.

  Преждата може да откриете на този ЛИНК

  Супер мека и нежна акрилна прежда, произведена по съвременна технология АНТИПИЛИНГ, която предотвратява появата на топчета от триене при носене и пране. Придава допълнителна мекота и трайност на цветовете. Идеална за изплитане на детски и бебешки дрехи, играчки и аксесоари, като покрива изискванията на европейски стандарт за качество OEKO - TEX standart 100.

  Бебе Антипилинг
 • Конкурс за плетен модел месец октомври "Есенна прегръдка"

  Обявяваме конкурс за модели ръчно плетиво с прежди от нашия каталог (Стенли, Ализе, Нако, YarnArt, Katia, Gazzal, Noro, Mirasol).

  Наградите: 1. 100 лв ваучер за пазаруване на Pleta.bg 2. Еднократна отсъпка 20% на Pleta.bg 3. Еднократна отстъпка 10% на Pleta.bg

  Правила: Първи кръг - Публикувате в групата АВТОРСКО плетиво. Всеки участник може да публикува по 1 път на ден, едно изделие, в 1 пост. Не е проблем да е повече от 1 снимка. Свалени от интернет плетива няма да се толерират.

  Втори кръг - Десетте публикации събрали най-много харесвания ще бъдат разгледани от нас и ние ще изберем победителите сред тях.

  Може да качвате вашите творения до 31ви октомври, а победителите ще бъдат обявени на 1ви ноември.

  Бъдете креативни и успех!

  Линк към групата: https://www.facebook.com/groups/977463119099520/

 • Разпродажба на прежда Спорт

  Разпродажба на прежда Спорт - 2,49лв/100гр при редовна цена 3,50лв/100гр https://www.pleta.bg/bg/sport.hml

  Прежда СПОРТ е мека и приятна на опип комбинация от 3 компонентна вълнена смес - мерино за топлина, акрил за мекота и обем, и микрополиестер за здравина, а модното мозаечно оцветяване придава допълнителна структура и я прави изключително подходяща за изплитане на младежки и мъжки облекла и топли аксесоари.От нея могат да се изработят и домашни одеяла, покривки , възглавници и пуфове.

  С прежда Спорт можете да разгърнете креативния си потенциал.

 • Обновен каталог на Норо Силк Гарден Лайт

  Уникална! Обновен каталог на Норо Силк Гарден Лайт - естествена коприна, мохер и вълна, от Япония, оцветени по занаятчийския метод на Еузаки Норо и изпредени заедно с изключително майсторство и много ръчен труд

  Може да я откриете само при нас, на:https://www.pleta.bg/bg/noro-silk-garden-lite.hml

 • Промяна в цените на Спиди

  Скъпи приятели, считано от днес (11.09.18) влизат в сила промемени цени за доставка със Спиди, а именно:

  от 1,7кг до 4,5кг цена:  5,5лв Спиди до адрес
  от 0 до 1,7кг цена:  4,5лв Спиди до адрес

  Актуалните фиксирани цени на Еконт се запазват: 3лв до офис и 5 лв до адрес. Безплатните доставки над 99лв ще се извършват само с Еконт.

  Приятно пазаруване :)

 • 10 добри идеи за креативен подарък

  Какво да подарим на дама с креативни интереси? Да е нестандартно и да показва, че Ви е грижа за нейните увлечения. Да доставите удоволствие за по-дълъг период от време или да я /го прегърнете от далечно разстояние.

  Ето нашите предложения:

  1. Сладкиш от нашата " Сладкарница за прежди " - една цветна преливаща фантазия от качествена прежда, която ще занимава продължително, докато се плете и ще топли и украсява при носене. Кукичка или шишове в добавка биха направили подаръка съвършен. Предлага се ръчно опакован с малък талисман за късмет и обич. Може да се изплете голям шал, жилетка, мандала, блуза или аксесоари за дома. Подходяща е и за начинаещи в плетенето.

  2. Гоблен с подходящо ниво на трудност и любима тема на получателя. Най-ценени са иконите, заради добрата мисъл и молитва, които се влагат по време на бродирането. Харесват се и красивите пейзажи и пасторални композиции.

  3.Комплект качествени обръчи или различни размери куки. Предлагат се в кожена или текстилна опаковка /несесер/ и различни материали /бамбук, метал/. Ще се използват дълги години и ще напомнят за Вас.

  4.Кошничка с прежди, куки и списание с модели. Красиво опакована подаръчна кошница с естетично подбрани прежди и аксесоари за плетене на една или две куки, които биха зарадвали всяка дама с умения да плете.

  5.Машинки за плетене, които са плавен преход между любителско и професионално плетене. Позволява да направите шалове, шапки, части от пуловери, чорапи, гети, шнурове за декорация и да се научите да плетете с машина. Подарявате забавно и подпомагащо креативността устройство. Много подходящо за млади дизайнери.

  6. Формички за цветя или помпони. Супер идея за начално обучение по ръкоделие за деца и юноши. Отключва творческите умения и дава насока и към обучение по плетене на куки и шишове. Може да се комбинира и с кълбо многоцветна прежда. С тяхна помощ се изработват елементи за сглобяване на уникален шал или украси за плетива.

  7. Комплект многоцветен за филц и устройство за филцуване. С такъв подарък ще запалите искрата на едно магично увлечение по работа с вълна, което ще разкрие неподозирани страни от личните качества на човека и творческите му възможности. Лесно можат да се изработят брошки, малки кукли ,мартенички, декоративни пана. Подходящо за малки и големи. Идеално за ваканционните дни.

  8.Книга за плетене. Въпреки огромното разнообразие от онлайн модели, клипчета и схеми, нищо не може да замени очарованието, достъпността и трайността на книгата. Във всеки един момент може да разгърнете страниците и да намерите желания модел или схема. Особено ценни са и съветите на авторите - дизайнери за цялостния подход към плетивото: от избор на матери, мостра, подходящи номера и схеми. Дар за ценители.

  9. Списания за плетене. Периодичните издания за плетиво са много интересни за хора, които искат да са в крак с динамиката на модното плетене. В тях са включени модели от най-актуалните прежди, съвременни начини на плетене, тенденции в домашния текстил, бебешки и детски плетива.

  10. Курс по плетене. Това е най -сигурен начин да подарите приятни часове в творческа обстановка , полезни занимания и практичен резултат. Доказано от психолози , препоръчано от терапевти и изпитано от нашите предци - плетенето е полезно творческо занимание. Заповядайте на нашите курсове по плетене , които се провеждат в магазин за прежди Стенли -гр. Пловдив бул. "Васил Априлов " 11. С предварително записване.

  Каквото и да изберете от тези идеи , получателят ще бъде изненадан с приятни мигове на творчество и благодарност за Вас.

  И аз изпробвах и лично препоръчвам.

  Елена Андонова

 • Фриволите

  „Фриволите“ е уникална техника за плетене, много рядка и малко позната в България, но изключително фина и красива. Известна още като Tatting/Фриволите/, в момента е една от най-горещите тенденции в ръкоделието и това се дължи на факта, че всичко е направено на ръка с малка совалка, с която се правят възли. Възелът е деликатно упражнение, което изисква точност и последователност. Всеки майстор работи много индивидуално и в действителност да се направят две абсолютно еднакви мотива намалява до нула. Думата Tatting – Фриволите идва при нас от Франция и се превежда като „светлина“ („празно“), тъй като структурата на дантела е с много дупки и „очи“. Но от къде всъщност идва техниката фриволита не се знае със сигурност. Много вероятно е тази дантела да е измислена от различни народи самостоятелно, тъй като способността да се завърже възел е разработена в древни времена. 1Тази дантела е предмет на широко народно творчество. С нея са се правили маншети, яки, престилки, салфетки. Фриволите е особено на мода през XVII век. Конците за плетене са с много, с различна текстура и дебелина. За фини покрития е използвана коприна, злато и сребърна нишка. Чанти, ръкавици, чадъри, пелерини и други аксесоари са основните атрибути с който една дама се е представяла в обществото. За изработването на дантела с техниката фриволите се изискват минимум инструменти (совалка, игла, кука, конец) и максимум търпение, така че всеки начинаещ трябва да изберете совалка,с която да му е най-удобно да работи. Що се отнася до конците, те могат да бъдат много различни, но е важно да се знае, че колкото по-тънка е преждата, по-нежна и ефирна е дантелата. Използвайки само совалка, с възли дъга, пръстени и други предмети, можете да създадете невероятно красиви и уникални модели. 1И ако в миналото са били модни маншети, якички и шапки, сега е модата на бижута с различни елементи, направени от кожа, камък, метал и други материали. Обеци, гривни, колиета, изработени със совалка и декорирани с камъни и мъниста са подходящи за жени на всякаква възраст, изглеждат много оригинално и добавят нотка на лукс, дори на случайно облекло.

  Автор Работилница „Седянка”

Артикули 1 до 10 от 74 общо

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 8
Стр.:
ВРЪЗКА С НАС

Офис  statex7@gmail.com

тел: +359 32 397 736

Адрес: бул Академик П. Динеков 10

Пловдив 4004, България

Работно време: от 8:30 до 17:00

от понеделник до петък

и събота от 09:00 до 14:00

Научете най-новото