Прежда Стенли

 
  0
Моята кошница

Нямате добавени продукти в кошницата.

СИВОМОРСКО СИНЬОМАЛИНАБЯЛОЛИЛАВОРОЗОВОЗЛАТОРЕЗЕДА
Mana Hand Painted
Mana Hand Painted Mana Hand Painted Mana Hand Painted Mana Hand Painted Mana Hand Painted Mana Hand Painted Mana Hand Painted

Мана

Sold: 26

Редовен Цена: 36,00 лв.

Special Price 32,99 лв.

100% Естествена коприна 
100g/201m

Задължителни полета *

Последно видяни продукти

 

Описание

Представяме Ви прежди АРАУКАНИЯ от далечна Южна Америка, изработени по вековна традиция на местното население от провинция Араукания в Чили. Избрахме за Вас прежда МАНА - изключително красива, блестяща и мека натурална естествена коприна . Обагрена е тон в тон по ръчен метод с естествени оцветители и всяка гранка е уникална . Много подходяща за изплитане на луксозни и еко дамски рокли, блузи , летни топове/ 200 - 300 гр/, жилетки и аксесоари и бижута . Неповторими модни допълнения към изискани официални събития или украшения в бохемски стил. Изисква нежно и внимателно боравене с нишките и грижовно отношение към изплетените изделия , но гарантира единствено по рода изживяване от докосването до дискретния лукс на естествената коприна.

 

  • Състав 100% Естествена коприна
  • Опаковка гранка100g/ 201 m
  • Препоръчителен размер на иглите за плетене 4,5  - 5,5 mm,  една кука 5,5 - 6,5 mm

6 начина да познаете истинската коприна!

Със сигурност, когато чуете думата „коприна“ в съзнанието Ви се появяват силни образи! Щастието да притежавате дреха или аксесоар от истинска коприна струва скъпо и поради тази причина, когато инвестирате доста средства трябва да бъдете 100 % сигурни, че плащате за чиста коприна. Как да я различите от синтетичната? Не се притеснявайте не е никак трудно. Подбрали сме 6 изключително бързи и ефективни начина, които се надяваме да Ви помогнат при избора на чиста коприна.

Допир тест. Това е най-бързият и най-лесният тест, който можете да го направите, непосредствено преди да закупите коприната – просто я разтъркайте с пръсти. Ако почувствате топлина при самото триене – коприната е истинска. С изкуствена коприна, не е възможно да изпитате топлината при триене. И още нещо много важно, естествената коприна „скърца“ по начин, подобен на ходенето по пресен сняг. Ако знаете как „скърца“ пресният сняг, то лесно ще разберете какво имаме предвид.

Тест с пръстен. Ако коприната, която планирате да купите не е много тежка, този тест е перфектен! Просто хванете единия край на коприната и я прекарайте през пръстена. Ако коприната е истинска няма да изпитате затруднения при ваденето й от пръстена, тъй като тя е гъвкава и гладка. С изкуствената коприна би било почти невъзможно да се справите.

Имайте предвид цената. Разбира се, истинската коприна е почти десет пъти по-скъпа от синтетичната коприна, която понякога е на много по-висока цена и изглежда като истинска за едно необучен око, но като цяло ниската цена е много добър показател за нейното лошо качество. Обърнете внимание на ръба. Ръчно тъканата коприна може да се похвали с уникалност. По ръба ще видите доста забележими неравномерности. Но не се притеснявайте, защото тези несъвършенства са това, което отличава коприната. Машинно тъканата коприна изглежда перфектно, въпреки че понякога леки несъвършенства са умишлено включени, така че да изглежда коприната като естествена.

Тест с горене. Излишно е да предупреждаваме, че трябва да внимавате с този тест, тъй като сме сигурни, че не искате да запалите магазина :) Но това е може би най-добрият и най-окончателен тест, чрез който можете да установите дали коприната е естествена. Истинската коприна гори с мирис на изгоряла коса, няма пламък, а пепелта която ще се получи трябва да е черена, хрупкава и крехка. При изкуствената коприна е точно обратното - има пламък и миризма на пластмаса. А пепел въобще не се образува. Не забравяйте, че старото е злато. Колкото по-стара е коприната, толкова по-красива става. С фалшивата коприна се случва обратното - избледнява с времето. Още една добра причина да инвестирате средства за естествена коприна. Е спете спокойно и бъдете сигурни, че ще получите качествената коприна, която всъщност заслужавате.

Потребителски мнения

Бъдете първи - добавете мнение.

Споделете Вашето мнение

Вашето мнение за Мана

Ключови думи

Други потребители са маркирали този продукт със следните ключови думи:

Използвайте празни места, за да отделяте ключовите думи. Използвайте единични кавички (') за фразите.

Вижте още

ВРЪЗКА С НАС

Центр офис  statex7@gmail.com

тел: +359 32 397 736

Адрес: бул Академик П. Динеков 10

Пловдив 4004, България

Работно време: от 8:30 до 17:00

от понеделник до петък

и събота от 09:00 до 14:00

Научете най-новото