Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

Моят Ярн Плейлист

дата: 28/10/2022

Всяка есен си мечтая да съм многоръкия бог Шива и да изплета бързо шалове на всичките си близки и любими хора , за да ги стопля и да изразя цялата си обич и нежност с подходящи багри , материи и дизайни... 
Но не съм и затова решавам да направя моят плейлист топ 10 на най- подходящите за целта прежди в момента , налични на Плета.Бг:

 Любими прежди за есенно- зимни дамски шалове за една кука :


10. Катрина  - мек акрил в многообразие от цветове , тънка , нежна , деликатна , с обем , само едно кълбо е достатъчно за голям триъгълен или правоъгълен шал-наметка . Идеално се плъзга по куката за дантели .Само да беше естествена материя ...
 9. Ангора голд - много добро съчетание на траен акрил с добавка на малко вълна. Лесно се плете , не се изменя при пране и цветовете са очарователни. Чудесни шалове в триъгълна и правоъгълна форма с многообразие от плетки и дизайни. Би могло да е малко по-мекичка...8. Кид мохер Ализе или Газал - най-тъничкия мохер за топли шалове-паяжини. Може да се дублира за по-едра плетка или да се комбинира с други нишки. Удоволствие с всяка бримка. За допълнителна мекота може да се събуди / кардира / след изплитане на шала. Само да имаше по-голям брой цветове...7. Ангора Папатя  - топла , тъничка и мека , в завладяващи преливащи цветове и вдъхновяваща за нестандартни дизайни. Плетивото се омекотява и фиксира след  деликатна обработка с вода и детергент.
6. Поема - моят фаворит сред акрилните прежди , поради прегръдката от  вискозна коприна, която омекотява , заздравява и има антипилинг ефект. Идеално се плъзга по куките. Не се изменя след пране .
5.Пудинг - най- топлият и обемен вариант на мохерна смес за плетене с големи игли и супер обем на плетивото . Един Мини пудинг е достатъчен за шал или яка +шапка , а големият е за много голям шал - наметка и дори одеяло.
 
 

4. Панакота и Мерино кейк - изискана смес от мерино и акрил , мултифиламентна структура и интригуващи цветни съчетания . Един кейк за един голям триъгълен шал , особено Панакотата е много дълга , дори богато пончо с ресни може да се изплете. Трайни цветове и жива структура на плетивото . Супер удоволствие за плетящия и нежна прегръдка за получателя.
 3. Мъфин , Бейби мъфин - отново мултифиламентна смес от акрилни влакна в красиви цветове и изобилие от метраж за творчество. Най- популярната и достъпна кейк форма за плетене на триъгълни шалове. 
 2. Мъфин Мини лукс , Мъфин Маджик дропс ,Кенди опал - проблясъци на празнично предчувствие . Изобилие от цветове , подсилени с лурекс или ламе за красота, здравина и трайност на плетивото .1.Тирамису - топлият вариант на любимото памучно Кенди , което е всесезонен хит на предпочитащите естествен и хипоалергичен текстил с мек допир. Едно Тирамису е достатъчно за класически триъгълен шал или комплект шал и шапка , които деликатно ще обгърнат  с комбинацията от мек памук, мериносова вълна и акрил.

Която и прежда да изберете , важното е да вплитате любов и благопожелания във всяка бримка.

Приятно плетене !