Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

Хартиена прежда

дата: 18/04/2023

Различните видове прежди от хартия, произведена  от обработена дървесна целулоза, са екологична и иновативна алтернатива на традиционните прежди. В Pleta.bg предлагаме голямо разнообразие от висококачествени хартиени прежди, включително Стенли Папир и Стенли Рафия, които са идеални за добавяне на уникален вид на вашия следващ творчески или текстилен проект.


Хартиена Прежда Стенли Папир

Стенли Папир е прежда от хартия, направена от 100% целулоза и вискоза, която прави преждата по-твърда и структурирана, идеална за създаване на леки и твърди  аксесоари и домашни декорации. Стенли Папир има различни тегла от 150г до 350г, което я прави подходяща за множество проекти. Всяка мотка от Стенли Папир съдържа 150 метра прежда, достатъчно за създаване на малки до средно големи проекти като чанти и кошници. Тази прежда се препоръчва да се използва с кука за плетене между 3-4 мм или игли между 4-4.5 мм.


снимка: Славея Стоева

Едно от предимствата на Стенли Папир, че тя е устойчива и екологично отговорна прежда. Дървесната маса е възобновяем ресурс, който може да се добива устойчиво, което я прави екологично отговорен избор за творчески и текстилни проекти. Освен това Стенли Папир има уникална текстура, която добавя визуален фокус към всеки проект. Независимо дали използвате Стенли Папир за плетене на пазарска чанта или за плетене на стенно пано, текстурата на преждата ще създаде красив и различен завършен продукт.


Хартиена прежда Стенли Рафия

Стенли Рафия е друг вариант на хартиена прежда в Pleta.bg, 100% хартиена рафия, която е лека , мека  и идеална за създаване на летни аксесоари като шапки, чанти и сандали. Стенли Рафия е с тегло от 150 грама на мотка и дължина на преждата около 220 метра. За да постигнете най-добри резултати при работа със Стенли Рафия, препоръчваме да използвате кука за плетене с размер между 5-7 мм.Стенли Рафия е идеален за създаване на аксесоари за плаж, като плетене на сандали или шапки за слънце. Тя също е подходяща за изработка на украси и декорации за дома, като китове за окачване на растения или съдове за съхранение. Както Стенли Папир, Стенли Рафия е изработен от хартия, направена от дървесна целулоза , което го прави екологично отговорен избор за вашите текстилни проекти.


на снимката Стенли Рафия Мулти
 

Независимо дали сте професионален дизайнер, начинаещ плетач или просто любител на ръчната работа, хартиените прежди от Pleta.bg ще ви помогнат да създадете уникални и красиви проекти. Помислете  извън традицията и използвайте тези екологични прежди за вашия следващ текстилен проект. В съчетание с креативността и уменията ви, Стенли Папир и Стенли Рафия могат да се превърнат в единствени и неповторими творения.