Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ
Нови прежди Стенли пролет/лято 2020

Нови прежди Стенли пролет/лято 2020

дата: 17/02/2020

Главни тенденции : прежди от биоразградими естествени материали, произведени без допълнително  химическо третиране, локални източници на суровини, традиционни технологии, артистични багри и цветообразуване, базирани на съчетанието на природни и фолклорни мотиви, прежди за релакс и терапия чрез плетене, прежди с холографски ефекти, опалесциращи проблясъци и максимален комфорт за тялото.
1. ПЕРЛА

Стенли Перла е идеалната всесезонна елегантна естествена материя за дамско плетиво - мек натурален памук с трикотажен сук, обгърнат от сноп вискозна коприна . Плетивото на една и две игли се получава гладко и меко на допир . Има богати цветове със седефена полуматова лъскавина и е супер комфортно за носене през всички сезони . Красотата на естествената материя се разкрива и при най-семплите плетки , както и при ажури и плетеници , дори и при машинно плетене. Най- добър избор за прохладни пролетно - летни блузи , рокли , бюстиета, детски плетива , които се облагородяват допълнително от топлината на тялото и от гладене. Подхожда чудесно за по-елегантни класически дрехи , които могат да се носят със стил и увереност в офис среда , коктейли и празнични случаи , осигурявайки удобство . Моля да спазвате инструкциите за плетене и употреба, за да се радвате дълго на труда си.

50гр 145м
80% мек памук
20% вискозна коприна /дървесен пулп/

обръчи и игли 3,5 -5мм
една кука 2-3,5мм
10 х 10см - 15 бримки, 20 реда разрешено гладене

2.ЛОТОС

Прежда СТЕНЛИ ЛОТОС е изискана висококачествена, биоразградима прежда от естествена коприна и меки памучни влакна . Изградена е от една четвърт натурално копринено влакно от копринената пеперуда Bombyx mori. Добиването и преработката на коприненото влакно е свързано с много ръчен труд, което обуславя неговата висока стойност, но то притежава изключителни качества - голяма здравина, дълготрайност, топлоизолационни свойства и непреходна красота. Деликатно обединеният сноп с трикотажна структура , наподобяващ нежното излъчване на цветовете на лотоса , е идеален избор за класически и модерни плетива от висок клас , при които се цели комфорт , термоизолация, хипоалергенност, красива повърхност , трайност и устойчивост. Подходящ избор и за бебешки и детски облекла. Пастелната цветова гама е основа за нежните млечнобели микропухчета / пилюзи / , които характеризират естествената коприна и се съчетават идеално с естествения памук. От прежда ЛОТОС могат да се изплетат детски , дамски и мъжки облекла , летни и елегантни дрехи за всеки сезон . Прежда за ценители на естествената ненатрапчива красота на висококачествените материи .

50гр -135 м
25% естествена чиста коприна
75% мек памук

обръчи и игли 3,5 -5мм
една кука 2,5-3,5мм
10 х 10см - 14 бримки, 19 реда разрешено гладене3.КОТЪН КЕЙК

Котън кейк е прежда за удоволствие на сетивата . Един кейк 250 гр. от класически трикотажен пениран памук съдържа 1000м плавно преливащи един в друг красиви цветове с перфектна плътност и гъвкавост на нишката. Идеална прежда за плетене на дамско и детско облекло на една кука , плетене за удоволствие , релакс , цветна психотерапия. Цветовите комбинации са инспирирани от модните тенденции за 2020 -2021 г и са проектирани в две групи -плавно преливащи в една гама / омбре / и пейзажни / многоцветни / . От един кейк може да се изплете голям триъгълен шал / вирус шал/ , мини рокля, дантелена блуза , туника , покривка за маса или легло . При спазване на препоръките за плетене и поддръжка , изделията стават леки , меки и запазват трайно структурата на плетивото. Красотата на материята изпъква особено след гладене , което фиксира бримките и подчертава кройката.

250 гр. 1000м
100% натурален мек памук

една кука 2-2,5 мм обръчи № 3 - 4

4.ОПАЛ

Прежда СТЕНЛИ ОПАЛ е мек сноп от фин памук , дискретно обгърнат с опалесциращо трикотажно ламе / лурекс/ . Плете се леко и удобно на една и две игли , подходяща е и за машинно плетиво.Съчетава се перфектно с кейк КЕНДИ Опал . Идеално подхожда за модни дамски и детски пролетно-летни модели - блузи, рокли, фини жилетки, шалове за намятане , украси , бижута , домашен декор. Красотата на преждата с нежното преливане на опалесциращите отблясъци се подчертава от ажурни плетки и по-разредени бримки . Моделите придобиват актуалния холографски финиш и са изключително атрактивни на вечерно осветление , когато грейват с пробясъци от всички цветове на дъгата. Дискретният блясък на лурекса не нарушава идеалния комфорт за тялото , който се осигурява от качествения памук. Моля да спазвате инструкциите за плетене и употреба , за да се радвате дълго на труда си.

50гр -150м
85% мек памук
15 % лурекс
обръчи 3,5 - 4,5 мм;
една кука 2 - 2,5 мм
10 х 10см - 16 бримки, 24 реда