Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

5 суеверия свързани с плетенето

дата: 13/12/2019

 
1. Проклятието на любовния пуловер


Най-известното суеверие е "проклятието на любовния пуловер" -  вярването, че ако оплетеш пуловер за половинката си, ще се разделите. Познавам няколко плетачки, които си направиха ръчно изплетен пуловер за своя приятел и след това връзката им приключи, така че... не знам :D . От друга страна познавам и доста хора, които от години плетат за своя съпруг, без лоши последствия! Явно не е сигурно дали това суеверие е вярно.
 

2. Не започвайте нов проект в петък


Това суеверие гласи, че ако започнете нов проект в петък, вие сте обречени никога да не го завършите.


Плетенето за бебе преди да се роди е лош късмет! Гети изображения / Tetra Images

3. Не плетете за бебе преди да се роди


Този се появи на няколко места в мрежата. Очевидно много плетачи вярват, че плетенето за бебе, преди да се роди, е лош късмет! Познавам много хора, които плетат за малките си, преди да се родят, и всичко е наред, но изглежда, че много хора не искат да поемат риска с този!

4. Не подавайте игли на приятел


Според това суеверие, подаването на игли за плетене на приятел „пронизва” връзката. Има и версии, които казват, че не трябва да предавате ножици или други режещи инструменти - общо взето, всичко, което би могло да „пререже“ приятелството - вместо това трябва да поставите тези инструменти на масата и да оставите приятеля си да ги вземе.


Внимавайте къде плетете в театър! Гети Имиджис / Ариел Скели

5. Плетенето на сцена е лош късмет


Около театъра има толкова много суеверия, че не се изненадвам, че има и една за плетене! Мисля, че това суеверие важи само за сцената, а не за телевизията или филмите, защото има доста успешни актьори, които плетат на снимачната площадка (Одри Хепбърн, Сара Джесика Паркър, Кристен Ритер и Катрин Хейгъл). Изглежда, че важи само за актьорите, а не за публиката, така че не се колебайте да вземете плетивото на представление, без да се страхувате че проклинате продукцията!

Има много други суеверия и вярвания около плетенето: синдром на втори чорап, включването на една грешка във всеки проект, за да го скриете от феите, вплитане на косата си в проект (нарочно или случайно), за да обвържете получателя с вас, ръкавици плетени през лятото ще бъдат топли и здрави ... списъкът продължава.


Оригинална статия - Рейчъл Куун