Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

 Топ 10 на прежди за топли шапки

дата: 16/11/2022


Вече трайно застудява и е време е за топли шапки . 
Винаги избирам обемна прежда със съдържание на естествена вълна. Подборът ми зависи и от техниката за плетене на модела - на една или две куки .

За деца трябва да бъде мека, здрава и не много дебела прежда.
За дами изборът е огромен -гладки, пухкави , мохерни , спортни или романтични прежди.
За мъже предпочитам здрави , умерено меки и не много обемни прежди.


10. Стенли Етно - идеална за любителите на естествената вълна ,приятно груба на допир , но създава най-топлото усещане за големите студове.Може да бродите по снежните пътеки в планината.9. Ярн арт Мерино Бълки - Обемна , с малко вълна . Добър избор за градска среда.Лесно се плете.8.Стенли Мини Пудинг- Пухкава, обемна и лесна за плетене с една и две игли. От един Мини Пудинг излизат 2 шапки или шапка и снуд. Усеща се вълна , но е мека и много топла.7.Стенли Мерино туид - Цветни пръски от рециклирана коприна за здравина и модна красота , но стабилни бримки и устойчива структура за носене. Много добра за мъже, деца и дами. Може да се плете на една и две куки.6.Нако Спорт вълна - плътна многофиламентна прежда , наистина спортно излъчване на моделите от тази прежда.


5. Стенли Мерино голд - перфектна комбинация от мекота, топлина, плътност и гладка антипилинг повърхност. Многообразие от модни цветове за една и две куки. Наистина отлично качество.
4. Стенли Лото - стабилна обемна прежда , лесна за плетене .Чудесни шапки на една и две куки , топли и трайни.3. Папатя Изи нит - Много лека и приятна за плетене и носене. Модни цветове и отличен вид на изделията.2.Стенли Ария - най- обемна , топла, мека и въздушна прежда за дами и девойки. Добро усещане за вълна , без боцкане.1.Стенли Лана - моята любима прежда от 100% мериносова вълна ! Мека , с идеална плътност и терапевтично усещане по кожата .
Най-изолираща и сгряваща материя за зимата. Плетенето с една и две игли е удоволствие.

Сигурна съм , че която и прежда да изберете , с умение и добри мисли , ще донесете радост и комфорт на любим човек.