Scrol to top
НАЙ-ГОРЕ

Интересно

Новини, статии и тенденции от света на плетките

Предимства и същност на мериносовата вълна
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Майсторска изработка на една кука!
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
5 суеверия свързани с плетенето по случай Петък 13ти
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Цвят на годината 2020 според Pantone
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Комфортът в къщата зависи от жената. Само тя може да създаде неповторима атмосфера на комфорт, топлина и любов. И ако домакинята е сръчна, то със сигурност в къщата има уникални и оригинални неща, създадени от ръцете й. Предлагаме ви да научите как можете да си направите килими за баня, тоалетна или просто за масичката за кафе.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Фриволите

дата: 06/08/2019

Фриволите“ е уникална техника за плетене, много рядка и малко позната в България, но изключително фина и красива. В момента е една от най-горещите тенденции в ръкоделието и това се дължи на факта, че всичко е направено на ръка с малка совалка, с която се правят възли.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Може би най-популярната част от уличното изкуство са графитите. А, какво знаем за „плетените графити“?
Плетенето вече е част от стрийтарта (street art, или „улично изкуство“). Подобно на младежите със спрейове, артисти плетачи променят облика на градската среда с игли и прежда в ръка. 
Идеята е на самоуката плетачка Магда Сайег, основателка на движението Knitta Please, или просто Нита. Всичко започва с едно розово плетено калъфче, което тя нахлузва върху дръжката на вратата на бутика си в Хюстън. Веселата топла „опаковка“ на дръжката на вратата привлякла погледите на минувачите и станала повод за много усмивки.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Цветът на 2019 ще е жив корал Living coral, обяви институтът Пантон. Номерът на цвета според тяхната класификация е Pantone 16-1546. 
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
... 20 години по-късно се оказва, че тежките завивки са по-полезни за съня от олекотените...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ