Прежда Стенли

 
  0
Моята кошница

Нямате добавени продукти в кошницата.

 • Чанта плик от прежда Катя Уоши принт

  За този проект са необходими:

  -1 брой прежда Катя Уоши принт 100гр - една кука Пина № 10

  -1 брой дървено или костено копче за фокусен елемент

  - 1 брой игла за плетиво с голямо ухо

  Започва се с изплитане на 27 бримки синджир . На втория ред се набират 25 бримки с една наметка и това се повтаря 22 реда. Получава се правоъгълник с размери 27см на 45 см ,който се сгъва по две линии до получаване на плик с размер 27 см основа и 18 см височина. С помощта на иглата се зашиват двете страни на получения плик ,като се обхващат внимателно всички странични бримки. С останалата около 20 гр прежда се изплита цветето за декорация. То се започва с 25 бримки синджир .След това се редуват 1 бр с една наметка и 3 бримки синджир до края на втория ред.Третият ред оформя листенцата на цветето ,като всяко листо се изплита от 1 бр нисък пълнеж ,3 бр с една наметка и още една нисък пълнеж. Завършва се със спираловидно завъртане ,зашиване и монтиране на полученото цвете в центъра на капака на чантата ,Последно се пришива дърветото копче като тичинка или фокус на модела. При изплитането на тази чанта -плик са употребени точно 100гр прежда Катя Уоши принт и няколко часа леко и приятно плетене с ниска сложност. Подходящо и за начинаещи. Истинско удоволствие от допира до мека и деликатна материя . Може да съчетаете с любима музика или отпускащи разговори . Гарантирано отличен резултат от няколко часа терапевтично плетене.

 • Сравнителни таблици зa дебелина на преждите

  Дебелината на преждата, или както е позната на запад - тегло на преждата е мерна единица, която е основна характеристика, наред с нейния състав. В България е прието да се използва отношение метър /100 грама, но не навсякъде е така.

  При нас са качени няколко таблици, които ще ви помогнат да се ориентирате в дебелината на преждите. Може да ги разгледате на този линк: https://www.pleta.bg/bg/yarn_table

 • Идея за прежда Балкан

  Преждата може да поръчате ТУК

   

 • Нови попълнения в каталога на Pleta.Bg

  От скоро може да откриете някои бутикови прежди при нас. Започваме попълненията с "Норо" , "Катя" и "Араукания"

  NoroУникалният процес на багрене на Eisaku Noro се крие зад красивата гама от цветни и сега световноизвестни прежди. От внимателен подбор на суровини от цял свят до специалния таен процес на предене, всички прежди на Noro се правят с изключителна грижа и внимание и внимателен фокус върху ръчно изработеното качество. Резултатът е една прекрасна многоцветна гама Noro вълна и Noro прежда, която ще направи всеки проект лично произведение на изкуството.

   

   

  Katia: Качествени и достъпни прежди за плетене и плетене на една кука. Широката колекция от прежди на Катя се състои  от синтетични, памучни, агнешки, мерино- и алпака вълнени, мохерски и копринени прежди. Всеки сезон Катя ви изненадва с нови качествени прежди, налични в много цветове.

   

   

  Araucania: Прежди Araucania са вдъхновени от древните южноамерикански занаяти, които често са създадени с ръчно рисувани естествени прежди. Всяка гранка е различна! Неговата индивидуална красота се появява, тъй като занаятчията смесва цвета в чайника, за да създаде няколко уникални нюанса. Тези красиви тонални, и многоцветни естествени ръчно боядисани прежди се подкрепят от книгите на Корнелия Хамилтън, Джейн Елисън, Жан Мос, а напоследък - Джени Уотсън.

 • Видео упътване, как да подготвим помпони за коледната украса.

 • Как да свържем две топки мериносова лента

  Самата лента може да закупите ТУК

 • Ново на Pleta.bg - Бебе Антипилинг

  Бебе Антипилинг е супер мека и нежна акрилна прежда, произведена по съвременна технология АНТИПИЛИНГ ,която предотвратява появата на топчета от триене при носене и пране. Идеална за изплитане на детски и бебешки дрехи ,играчки и аксесоари, като покрива изискванията на европейски стандарт за качество OEKO - TEX standart 100 .

  Какво е антипилинг - това е съвременна текстилна технология при производство на прежди, която предовратява образуването на топчета и влакна по плетивото при носене и пране. Придава допълнителна мекота и трайност на цветовете. Идеална за бебешки и детски плетива.

  Състав:100% Анти Пилинг Акрил

  Опаковка: Обявената цена е за кълбо, 250m / 0,100 kg ; Пакет 500гр (5 х 0,100 kg)

  Цена: 3.60лв/100гр

 • Ново на Pleta.bg - оригиналната прежда Макарони

  Правилният избор при изработка на пуфове, килими , чанти. Над 50 цвята наличност. Цена 10.49лв/бобина Може да разгледате наличните цветове тук

 • Статекс ООД организира безплатен курс по плетене

   

  Ще се проведе в рамките на 3 занятия - Сряда (15.11; 22.11; 29.11 ) от 17:30ч до 19:00ч в

  магазина на Васил Априлов 11. Пловдив

  Програма:

  1. Занятие - Запознаване с основни материали и аксесоари за плетене.Определяне на подходящ номер на шишове. Започване на плетиво

  2. Занятие - Овладяване на основни видове бримки.Плетене на започнатото плетиво

  3. Занятие - Доплитане и завършване на плетивото. Оформяне с ресни/помпони.

  Всички нужни материали ще бъдат осигурени от нас.

  За записване се свържете с нас на съобщение или на statex@abv.bg. Побързайте , местата са ограничени.

 • Фестивал на плетивата

  Фестивал на плетивата "Шарена плетеница" 2017 10.11 – 12.11

  Искаме да Ви поканим на фестивал " Шарена плетеница", на който сме спонсори. Заповядайте в Парк Център София , за да се запознаем

  Continue reading

Артикули 1 до 10 от 56 общо

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
Стр.:
ВРЪЗКА С НАС

Центр офис  statex7@gmail.com

тел: +359 32 397 736

Адрес: бул Академик П. Динеков 10

Пловдив 4004, България

Работно време: от 8:30 до 17:00

от понеделник до петък

и събота от 09:00 до 14:00

Научете най-новото