Прежда Стенли

 
  0
Моята кошница

Нямате добавени продукти в кошницата.

Плета.бг

Прежди и плетива от поризводителя

 • Конкурс за плетен модел месец октомври "Есенна прегръдка"

  Обявяваме конкурс за модели ръчно плетиво с прежди от нашия каталог (Стенли, Ализе, Нако, YarnArt, Katia, Gazzal, Noro, Mirasol).

  Наградите: 1. 100 лв ваучер за пазаруване на Pleta.bg 2. Еднократна отсъпка 20% на Pleta.bg 3. Еднократна отстъпка 10% на Pleta.bg

  Правила: Първи кръг - Публикувате в групата АВТОРСКО плетиво. Всеки участник може да публикува по 1 път на ден, едно изделие, в 1 пост. Не е проблем да е повече от 1 снимка. Свалени от интернет плетива няма да се толерират.

  Втори кръг - Десетте публикации събрали най-много харесвания ще бъдат разгледани от нас и ние ще изберем победителите сред тях.

  Може да качвате вашите творения до 31ви октомври, а победителите ще бъдат обявени на 1ви ноември.

  Бъдете креативни и успех!

  Линк към групата: https://www.facebook.com/groups/977463119099520/

 • Разпродажба на прежда Спорт

  Разпродажба на прежда Спорт - 2,49лв/100гр при редовна цена 3,50лв/100гр https://www.pleta.bg/bg/sport.hml

  Прежда СПОРТ е мека и приятна на опип комбинация от 3 компонентна вълнена смес - мерино за топлина, акрил за мекота и обем, и микрополиестер за здравина, а модното мозаечно оцветяване придава допълнителна структура и я прави изключително подходяща за изплитане на младежки и мъжки облекла и топли аксесоари.От нея могат да се изработят и домашни одеяла, покривки , възглавници и пуфове.

  С прежда Спорт можете да разгърнете креативния си потенциал.

 • Обновен каталог на Норо Силк Гарден Лайт

  Уникална! Обновен каталог на Норо Силк Гарден Лайт - естествена коприна, мохер и вълна, от Япония, оцветени по занаятчийския метод на Еузаки Норо и изпредени заедно с изключително майсторство и много ръчен труд

  Може да я откриете само при нас, на:https://www.pleta.bg/bg/noro-silk-garden-lite.hml

 • Промяна в цените на Спиди

  Скъпи приятели, считано от днес (11.09.18) влизат в сила промемени цени за доставка със Спиди, а именно:

  от 1,7кг до 4,5кг цена:  5,5лв Спиди до адрес
  от 0 до 1,7кг цена:  4,5лв Спиди до адрес

  Актуалните фиксирани цени на Еконт се запазват: 3лв до офис и 5 лв до адрес. Безплатните доставки над 99лв ще се извършват само с Еконт.

  Приятно пазаруване :)

 • 10 добри идеи за креативен подарък

  Какво да подарим на дама с креативни интереси? Да е нестандартно и да показва, че Ви е грижа за нейните увлечения. Да доставите удоволствие за по-дълъг период от време или да я /го прегърнете от далечно разстояние.

  Ето нашите предложения:

  1. Сладкиш от нашата " Сладкарница за прежди " - една цветна преливаща фантазия от качествена прежда, която ще занимава продължително, докато се плете и ще топли и украсява при носене. Кукичка или шишове в добавка биха направили подаръка съвършен. Предлага се ръчно опакован с малък талисман за късмет и обич. Може да се изплете голям шал, жилетка, мандала, блуза или аксесоари за дома. Подходяща е и за начинаещи в плетенето.

  2. Гоблен с подходящо ниво на трудност и любима тема на получателя. Най-ценени са иконите, заради добрата мисъл и молитва, които се влагат по време на бродирането. Харесват се и красивите пейзажи и пасторални композиции.

  3.Комплект качествени обръчи или различни размери куки. Предлагат се в кожена или текстилна опаковка /несесер/ и различни материали /бамбук, метал/. Ще се използват дълги години и ще напомнят за Вас.

  4.Кошничка с прежди, куки и списание с модели. Красиво опакована подаръчна кошница с естетично подбрани прежди и аксесоари за плетене на една или две куки, които биха зарадвали всяка дама с умения да плете.

  5.Машинки за плетене, които са плавен преход между любителско и професионално плетене. Позволява да направите шалове, шапки, части от пуловери, чорапи, гети, шнурове за декорация и да се научите да плетете с машина. Подарявате забавно и подпомагащо креативността устройство. Много подходящо за млади дизайнери.

  6. Формички за цветя или помпони. Супер идея за начално обучение по ръкоделие за деца и юноши. Отключва творческите умения и дава насока и към обучение по плетене на куки и шишове. Може да се комбинира и с кълбо многоцветна прежда. С тяхна помощ се изработват елементи за сглобяване на уникален шал или украси за плетива.

  7. Комплект многоцветен за филц и устройство за филцуване. С такъв подарък ще запалите искрата на едно магично увлечение по работа с вълна, което ще разкрие неподозирани страни от личните качества на човека и творческите му възможности. Лесно можат да се изработят брошки, малки кукли ,мартенички, декоративни пана. Подходящо за малки и големи. Идеално за ваканционните дни.

  8.Книга за плетене. Въпреки огромното разнообразие от онлайн модели, клипчета и схеми, нищо не може да замени очарованието, достъпността и трайността на книгата. Във всеки един момент може да разгърнете страниците и да намерите желания модел или схема. Особено ценни са и съветите на авторите - дизайнери за цялостния подход към плетивото: от избор на матери, мостра, подходящи номера и схеми. Дар за ценители.

  9. Списания за плетене. Периодичните издания за плетиво са много интересни за хора, които искат да са в крак с динамиката на модното плетене. В тях са включени модели от най-актуалните прежди, съвременни начини на плетене, тенденции в домашния текстил, бебешки и детски плетива.

  10. Курс по плетене. Това е най -сигурен начин да подарите приятни часове в творческа обстановка , полезни занимания и практичен резултат. Доказано от психолози , препоръчано от терапевти и изпитано от нашите предци - плетенето е полезно творческо занимание. Заповядайте на нашите курсове по плетене , които се провеждат в магазин за прежди Стенли -гр. Пловдив бул. "Васил Априлов " 11. С предварително записване.

  Каквото и да изберете от тези идеи , получателят ще бъде изненадан с приятни мигове на творчество и благодарност за Вас.

  И аз изпробвах и лично препоръчвам.

  Елена Андонова

 • Фриволите

  „Фриволите“ е уникална техника за плетене, много рядка и малко позната в България, но изключително фина и красива. Известна още като Tatting/Фриволите/, в момента е една от най-горещите тенденции в ръкоделието и това се дължи на факта, че всичко е направено на ръка с малка совалка, с която се правят възли. Възелът е деликатно упражнение, което изисква точност и последователност. Всеки майстор работи много индивидуално и в действителност да се направят две абсолютно еднакви мотива намалява до нула. Думата Tatting – Фриволите идва при нас от Франция и се превежда като „светлина“ („празно“), тъй като структурата на дантела е с много дупки и „очи“. Но от къде всъщност идва техниката фриволита не се знае със сигурност. Много вероятно е тази дантела да е измислена от различни народи самостоятелно, тъй като способността да се завърже възел е разработена в древни времена. 1Тази дантела е предмет на широко народно творчество. С нея са се правили маншети, яки, престилки, салфетки. Фриволите е особено на мода през XVII век. Конците за плетене са с много, с различна текстура и дебелина. За фини покрития е използвана коприна, злато и сребърна нишка. Чанти, ръкавици, чадъри, пелерини и други аксесоари са основните атрибути с който една дама се е представяла в обществото. За изработването на дантела с техниката фриволите се изискват минимум инструменти (совалка, игла, кука, конец) и максимум търпение, така че всеки начинаещ трябва да изберете совалка,с която да му е най-удобно да работи. Що се отнася до конците, те могат да бъдат много различни, но е важно да се знае, че колкото по-тънка е преждата, по-нежна и ефирна е дантелата. Използвайки само совалка, с възли дъга, пръстени и други предмети, можете да създадете невероятно красиви и уникални модели. 1И ако в миналото са били модни маншети, якички и шапки, сега е модата на бижута с различни елементи, направени от кожа, камък, метал и други материали. Обеци, гривни, колиета, изработени със совалка и декорирани с камъни и мъниста са подходящи за жени на всякаква възраст, изглеждат много оригинално и добавят нотка на лукс, дори на случайно облекло.

  Автор Работилница „Седянка”

 • Световен ден на плетенето на открито Пловдив 2018

  Ето как започна нашето традиционно ,от 2013 г до сега , съпричастие към международната инициатива Плетене на открито .
  Идеята за споделяне на любимо креативно занимание пред очите на съмишленици и публика  все още среща известна съпротива в по-консервативните плетящи , които ревностно пазят уменията си или робуват на предразсъдъци .
  Но откритите за общуване и жадни за нови усещания и знания хора го приветстват.
  Вдъхновение получихме и от снимката на прочутата актриса Ванеса Редгрейв , която учи малката си дъщеря Наташа Ричардсън да плете пред Акропола в Атина .
  А този Световен ден е избран много подходящо в началото на м. юни - приятно топло и свежо време ,което предразполага да поседнеш на открито .
  Така съвсем естествено ние от Магазин за прежди "Стенли" и Статекс ООД  Ви поканихме на :

  ОТКРИТИ УРОЦИ ПО ПЛЕТЕНЕ НА ОТКРИТО

  по случай СВЕТОВЕН ДЕН НА ПЛЕТЕНЕТО НА ОТКРИТО

  място : Пловдив бул. " Васил Априлов " 11 пред магазин за прежди Стенли време : събота 09.06 .2018 от 10 до 12 часа Нашите консултанти и наставници по плетене на една и две куки  Ви очакваха на чаша кафе с прежда ,плетка и настроение за активно общуване . Темата на занятието бе  ЦВЕТНА ГРАДИНА .Най-актуалният за сезона моден тренд са пъстрите, богато украсени с 3Д цветя флорални щампи .Плетените цветя се появяват навсякъде върху рокли, блузи, аксесоари, чанти, обувки, дори и в мъжката мода .Как да не си направим и ние ръчно уникални цветя? Темата е и много добра и за първи стъпки в плетенето на една и две куки. Имаме и огромно разнообразие от прежди в прекрасни цветове от памук , коприна ,лен и смесите им .Какво чакаме ? Подредихме масички и столчета на слънчевия тротоар на ремонтирания булевард " Васил Априлов" пред № 11 , разпънахме чадъри , поставихме цветя , панери с прежда , куки и бонбони , отпечатахме схемички и зачакахме...

  В 10 ч. пристигнаха първите гости -две дами от нашите предишни курсове по плетене, бързащи да покажат наученото. Присъединиха се плахо и съвсем начинаещи и започнахме  с уроците .
  Едната кука бе в ръцете Галя Карауланова , а двете куки поведе Гергана Георгиева .Стартирахме с ентусиазъм и заинтригувахме минувачи , колоездачи и съседи .Спираха да наблюдават , а някои присядаха и любопитно разглеждаха и се вълнуваха от процеса. Към 11 часа по- тежката артилерия от опитни майсторки на куките дойдоха и одобриха заниманията .С благосклонност даваха съвети и споделиха любими плетки и тайни трикове за по- добри резултати.Вече започнаха да "разцъфтяват "и първите произведения от сръчните ръчички и качествените  прежди на Стенли от лятната колекция.Всеки бе горд със своето цвете.Компанията се развесели от отличните резултати и като за финал привлякохме малко момиченце , случайно минаващо с баба и дядо ." Искам и аз ! Искам и аз!" Веднага му направихме място и тънките ръчички се преплетоха с опитните в бърз урок . Изпратихме с аплодисменти едно  щастливо личице и първата "гривна на приятелството" , изплетена собственоръчно.
  С интерес ни махаха  пътниците в градския транспорт . Група рокери  забави ход и тържествено ни поздрави .
  Два часа преминаха неусетно в добра компания .Поплетохме , поговорихме ,разучихме схеми , тествахме преждите на Стенли ,споделихме опит и умения , предадохме знания.
  Посяхме семената на древното умение да се плете в ,надявам се ,плодородна почва. Очаквам с надежда да поникнат , да ги обгрижваме и да дадат красиви плодове - нови майстори на куките ,създаващи красота и възпитаващи традиционните добродетели на българката.
  Не е нужно да чакаме следващата година ,за да си направим празник на плетенето . Заповядайте на нашите курсове по плетене и се забавлявайте и релаксирайте ,докато учите и се украсявате с ръчно изработени вълшебства.
  За спомен от хубавия празник са дебютните снимки на Роси Андонова под вещото ръководство на Диана Николова.
  Благодарим сърдечно на всички участници !
  Вие сте нашата мотивация да продължим с обмена на знания и умения по плетене.
  Какво прекрасно усещане за личен успех дава овладяването на древното умение да творим красота с куки и прежда !
  И аз бях там , плетох и се забавлявах ...
  Елена Андонова
 • Световен ден на плетенето на открито 2018

  Магазин за прежди Стенли и Статекс ООД Ви канят на

  ОТКРИТИ УРОЦИ ПО ПЛЕТЕНЕ НА ОТКРИТО

  по случай СВЕТОВЕН ДЕН НА ПЛЕТЕНЕТО НА ОТКРИТО

  място : Пловдив бул. " Васил Априлов " 11 пред магазин за прежди Стенли

  време : събота 09.06 .2018 от 10 до 12 часа

  Нашите консултанти и наставници по плетене на една и две куки ще Ви очакват на чаша кафе с плетка и настроение .

  Тема на занятието - ЦВЕТНА ГРАДИНА .

  В 10 ч. започваме с уроците за напълно начинаещи с плетене на цветя . Нека майсторите да се включат , като покажат свои произведения и любими плетки.

 • Нови възможности за доставка със Спиди.

  Скъпи приятели, считано от днес (15.05.18) ще може да се възползвате от нови възможности за доставка на прежди от нашия онлайн магазин, а именно:

  от 1,7кг до 4,5кг цена:  5лв Спиди до адрес
  от 0 до 1,7кг цена:  4лв Спиди до адрес

  Актуалните фиксирани цени на Еконт се запазват: 3лв до офис и 5 лв до адрес. Безплатните доставки над 99лв ще се извършват само с Еконт.

  Приятно пазаруване :)

 • Суфле

  Прежда Суфле е нежно съчетание на фини памучни нишки в плавно преливащи цветове на големи разстояния, които са здраво споени и подкрепени с прозрачни полиестерни влакна. Едно суфле е достатъчно за изплитане на лятна дамска блуза, шал, наметка, парео, мандала и е идеална за плетене на една и две куки. Перфектна ваканционна цветотерапия с изненадващо полезен резултат.

  Преждата може да откриете тук

Артикули 1 до 10 от 70 общо

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 7
Стр.:
ВРЪЗКА С НАС

Офис  statex7@gmail.com

тел: +359 32 397 736

Адрес: бул Академик П. Динеков 10

Пловдив 4004, България

Работно време: от 8:30 до 17:00

от понеделник до петък

и събота от 09:00 до 14:00

Научете най-новото